Träna din syn

Tips 22 Aug 2014

Förebygg dålig syn med cardio.

Tror du att morötter kan hjälpa dig att se i mörker? I så fall har du fallit för gammal propaganda från andra världskriget, då brittiska myndigheter gick ut med att en kost rik på morötter hjälpte RAF:s piloter att vinna slaget om Storbritannien. Detta var en rykte som spreds för att dölja det faktum att de allierade hade börjat använda sig av en ny radarteknologi. Om du vill skydda din syn från att försämras är regelbunden konditionsträning ett mycket bättre alternativ, enligt ny forskning.

Enligt en studie som publicerats i tidskriften Journal of Neuroscience hjälper konditionsträning, i jämförelse med en stillasittande tillvaro, till att förbättra ögonnervernas hälsa genom att öka nivåerna av BDNF-protein (Brain Derived Neurotrophic Factor) i näthinnan, och bromsar på så vis dess åldrande. Om dålig syn ligger i släkten är det ännu viktigare att du ökar träningsdosen.
Visst, det skadar knappast att äta mer morötter, och om du springer oftare och längre kommer du att kunna unna dig dem i form av kakor emellanåt. Om någon skulle undra kan du säga att du kolhydratladdar.

syn

Via regelbundna synundersökningar kan du upptäcka tidiga tecken på diabetes, åldersförändringar i gula fläcken och glaukom.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.