Stark med stroganoff

Kost & Mat 28 Jan 2015

En variant av en östeuropeisk klassiker, som hjälper dig att öka muskelmassan och som dessutom smakar himmelskt.

Korv stroganoff

Om du är en flitig Fitness for Men-läsare har du säkert testat att träna på ryskt vis med kettlebells. Men har provat att äta som en ryss? Den här klassiska varianten av biff stroganoff är späckad med protein och innehåller dessutom quercetin, som påskyndar återhämtningen efter ett hårt träningspass. Bara genom att byta ut crème fraichen i den traditionella rätten mot naturell yoghurt får du i dig fem gånger så mycket protein!

Förberedelser: 10 minuter

Tillagningstid: 1 timme och 45 minuter

Ingredienser (4 portioner)

1 dl rapsolja / 1 kg magert nötkött, skuret i strimlor / 1 stor gul lök, fint skivad / 2 msk paprikapulver / 3 dl köttbuljong / 500 ml naturell yoghurt / 100 g färska champinjoner, skivade / 1 näve broccolibuketter / 1 näve haricot verts / 1 näve gröna ärtor

Gör så här

 Sätt ugnen på 180 grader.

– Hetta upp olja i en stor stekpanna och bryn köttet i två till tre minuter, eller tills det fått fin färg. Lägg över köttet på en tallrik.

 Fräs löken i stekpannan tills den börjar mjukna.

– Tillsätt paprikapulver, buljong, yoghurt och champinjoner i stekpannan och sänk värmen.

– Lägg över köttet och allt det andra från stekpannan i en lergryta eller ugnssäker form. Täck pannan med lock och tillaga i ugnen i 90 minuter tills såsen tjocknat och köttet blivit mört.

– Koka grönsakerna, men inte för länge (de ska fortfarande vara krispiga) och servera tillsammans med stroganoffen.

ALTERNATIV 1: Servera rätten tillsammans med inlagd gurka eller syltlök för att få in lite syrlighet.

ALTERNATIV 2: Om du vill ha såsen lite sötare kan du tillsätta en eller två röda paprikor (urkärnade och skurna i bitar) i stroganoffen.

ALTERNATIV 3: Garnera gärna rätten med färsk persilja och pressa över citron innan det är dags för servering.

Näringsinnehåll per portion: 

KCAL: 644

PROTEIN: 38 g

KOLHYDRATER: 75 g

FETT: 24 g

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.