Recept: Tonfisksallad

Mat & Recept 18 Jun 2013

Ett späckat schema är ingen ursäkt för att äta onyttigt, utan snarare en anledning till att fatta smartare beslut gällande din kost.
Snabblagad tonfisk

Ingredienser:
– 100 g tonfiskfilé
– 20 g färskpotatis
– 3 vaktelägg, halverade (det funkar lika bra med ett vanligt hönsägg, delat i mindre bitar)
– 20 g gröna bönor
– 1 stort salladsblad, strimlat
– 1 näve körsbärstomater
– 20 g kronärtskockshjärtan, halverade
– 20 g svarta oliver, urkärnade
– 2 ansjovis
– 2 msk olivolja
– ½ tsk dijonsenap
– 1 nypa persilja

Gör så här
– Dela färskpotatisarna på hälften och koka halvorna i en kastrull i tio minuter.
– Koka äggen i fyra minuter och de gröna bönorna i fem minuter. Använd två separata kastruller för att spara tid.
– Skiva tonfisken och halstra skivorna i stekpannan i fyra minuter. Vänd på dem efter halva tiden.
– Blanda sallad, körsbärstomater, bönor, kronärtskockor, oliver och ansjovis i en skål.
– Tillsätt tonfisk, potatis och ägg.
– Blanda olivoljan och senapen till en dressing. Ringla denna över salladen och strö över persiljan.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.