Recept: Tandoorikyckling

Mat & Recept 14 Jan 2014

Höj ämnesomsättningen och öka fettförbränningen med hjälp av denna kryddstarka kycklingrätt.
tandoori

Tandoorikyckling (2 portioner)
– 6 kycklinglår utan skinn
– 1 rödlök, finhackad
– Saften av 1 citron
– 2 tsk paprikapulver
– 1 msk olivolja
– 100 g brunt ris

Till marinaden
– 1,5 dl grekisk yoghurt
– 1 msk riven ingefära
– 2 vitlöksklyftor, pressade
– ½ tsk garam masala
– ½ tsk malen spiskummin
– ¼ gurkmeja

Gör så här
– Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål, lägg i kycklinglåren och låt marinera i 60–90 minuter.
– Blanda löken med citronsaften och paprikapulvret i en separat skål.
– Grilla kycklingen på medelhög värme i åtta minuter på varje sida. Se till att den blir genomgrillad.
– Grilla löken i två till tre minuter.
– Blanda löken med riset och servera med kycklingen.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.