Recept: Nordafrikansk kycklinggryta

Mat & Recept 26 Nov 2013

Laga mat på oprocessade råvaror för att bygga en smärt och muskulös fysik.
nordafkyckgryta

Ingredienser
– 3 msk olivolja
– 8 små kycklinglår
– 2 medelstora lökar, hackade
– 2 vitlöksklyftor, pressade
– En stor nypa saffranstrådar, hackade
– 1 tsk malen ingefära
– 1 tsk malen spiskummin
– 1 tsk malen kanel
– 400 g krossade tomater
– 10 torkade aprikoser, skurna i kvartshalvor
– 1 citron, pressad
– 2 msk honung
– En liten näve hackad koriander
– 3 dl kycklingbuljong
– 4 msk mandelflarn, rostade

Gör så här
– Hetta upp hälften av oljan i en stor tjockbottnad kastrull eller gryta.
– Salta och peppra kycklinglåren. Lägg ner dem i grytan och bryn dem på båda sidor. Lyft ur och lägg åt sidan.
– Tillsätt resten av oljan, löken och vitlöken i grytan och sautera i tio minuter. Tillsätt kryddorna och rör om under en minut.
– Tillsätt tomat, kyckling, aprikoser, citronsaft, honung och hälften av koriandern. Häll i buljongen och låt sjuda på låg värme i 30 minuter eller tills kycklingen är genomkokt.
– Strö över mandeln och resten av koriandern och servera.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.