Recept: Matig och mättande sallad

Mat & Recept 28 Maj 2014

Cobbsallad är proteinspäckad, fantastiskt god och den perfekta lunchen för dig som tränar för att bygga muskler.
aggsallad

INGREDIENSER

SALLAD
– 1 kycklingfilé
– 3 baconskivor
– 1 hårdkokt ägg
– 1 näve körsbärstomater, halverade
– 30 g grönmögelost, smulad
– 1 näve isbergssallad, strimlad
– 1 näve romansallad, strimlad
– 1 näve vattenkrasse, strimlad
– 1 msk gräslök, hackad
– Salt och peppar efter smak

DRESSING
– 2 msk olivolja
– 1 msk rödvinsvinäger
– 1 msk färskpressad citronsaft
– ¾ msk osötad senap
– ½ tsk worcestershiresås
– 1 vitlöksklyfta, pressad
– Salt och peppar efter smak

GÖR SÅ HÄR
* Grilla kycklingfilén i fyra minuter på varje
sida på medelhög värme.
* Grilla baconet tillsammans med kycklingen
i tre minuter på varje sida.
* Tillsätt en nypa salt i en kastrull med kokande
vatten och koka ägget i åtta minuter.
* Blanda under tiden ost, tomater, sallad,
vattenkrasse och gräslök.
* Blanda dressingen i en separat skål. Häll den
sedan över salladen och blanda väl.
* Skala och skiva ägget och skiva kycklingen.
* Toppa salladen med kyckling, bacon,
ägg och smulad grönmögelost.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.