Recept: Kalkonomelett

Mat & Recept 21 Mar 2013

Omeletter är enkla och snabba att laga till, och det högkvalitativa protein som finns i äggen hjälper dig att bygga muskler och ökar mättnadskänslan. Ägg innehåller också biotin, ett vitamin som ökar kroppens fettförbränning.
omelette

Ingredienser
1 msk olivolja
3 ägg
15 g smör
50 g hackad grönkål
175 g hackat kalkonbröst
25 g tärnad fetaost

Gör så här
– Vispa ihop äggen i en bunke.
– Värm oljan i en kastrull. Tillsätt kalkon, grönkål och fetaost och låt fräsa på låg värme i runt fem minuter. Sätt kastrullen åt sidan.
– Hetta upp smöret i en stekpanna. Tillsätt de vispade äggen och låt fräsa i tre till fyra minuter.
– Tillsätt kalkonblandningen. Vik ihop omeletten.
– Stek omeletten i ytterligare två minuter. Servera.

fordelarome

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.