Recept: Chili con carne

Mat & Recept 17 Jun 2014

Bränn fett med vårt chili con carne-recept som gör underverk för ämnesomsättningen.
chiliconcarne

INGREDIENSER (2 portioner)
– 4 schalottenlökar, hackade
– 2 vitlöksklyftor, hackade
– 1 röd chilifrukt, urkärnad och hackad
– 1 dl rapsolja
– 500 g nötfärs
– 2 tsk rökt paprikapulver
– 3 plommontomater, hackade
– 400 g krossade tomater
– 1,5 dl köttbuljong
– 3 msk tomatpuré
– 1 lagerblad
– 400 g konserverade kidneybönor
– Salt och peppar efter smak
– 1 msk färsk basilika, hackad
– Timjankvistar
– 2 msk gräslök, hackad
– 2 dl turkisk yoghurt

GÖR SÅ HÄR
– Hetta upp hälften av rapsoljan i en stor gryta. Tillsätt löken, vitlöken och chilin och låt fräsa i ett par minuter.
– Stek under tiden nötfärsen i en separat stekpanna i den resterande oljan på medelhög värme. När den är brynt kan du låta den rinna av i en sil för att bli av med överflödigt fett.
– Tillsätt det rökta paprikapulvret i lökblandningen och låt fräsa i ytterligare fem minuter. Rör sedan ner den brynta färsen.
– Tillsätt de färska och konserverade tomaterna och låt koka ner i fem minuter på medelhög värme.
– Häll i buljongen och tillsätt tomatpurén och lagerbladet. Låt koka upp och sänk sedan värmen och låt grytan sjuda.
– När grytan början tjockna, vilket bör ta 20–30 minuter, är det dags att tillsätta kidneybönorna. Låt sjuda i ytterligare fem till tio minuter.
– Krydda med salt och peppar och tillsätt basilikan. Garnera med timjankvistarna.
– Blanda gräslöken med den turkiska yoghurten.
– Servera med råris (kokat enligt anvisningarna på förpackningen) och med gräslöksyoghurten vid sidan av.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.