Recept: Ägg & skinka 2.0

Mat & Recept 5 Nov 2013

aggskinkaFörbättra denna klassiska brunch- och frukosträtts fettförbrännande egenskaper genom att tillsätta en okänd men nyttig grönsak.

Ägg och skinka är alla lastbilschaufförers favoritfrukost, och är en rätt som ofta serveras tillsammans med stekt potatis – vilket inte direkt gör underverk för ditt midjemått.

Vårt förslag är att du byter ut potatisen mot sjökorall (kallas även glasört eller salicorne). Denna näringsrika ört växer i kustområden och har en rad olika fettförbrännande egenskaper. Bland annat innehåller den höga halter av folsyra, som hjälper kroppen att omvandla socker till energi.

INGREDIENSER
– 4 msk vitvinsvinäger
– 2 ägg
– 1 msk olivolja
– 50 g sjökorall
– 3 skivor serranoskinka

GÖR SÅ HÄR
– Koka upp vatten i en kastrull. Sänk värmen och låt sjuda.
– Tillsätt vinägern och rör om.
– Knäck äggen i kastrullen och låt sjuda i tre minuter.
– Hetta under tiden upp olivoljan i en stekpanna. Tillsätt sjökorallen och sautera i två minuter.
– Servera skinkan och äggen på en bädd av sjökorall.

SJÖKORALL
är rikt på A- och C-vitamin, som stärker immun-försvaret.

ÄGG
innehåller massvis av fettsyran omega 3, som förbättrar ledhälsan och lindrar inflammationer.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.