Nu börjar resan

Träning 19 Apr 2013

Hej på er, träningsfreaks och hobbygymmare i landet! Det här blir mitt första officiella blogginlägg för sidan och första rapporten från min resa mot debuten i Classic Bodybuilding, som kommer att ske på fitnessfestivalen i december. Jag har som sagt en bakgrund inom friidrott och hamnade inom kretsar som sysslar med Athletic Fitness, Styrkelyft och Bodybuilding då jag flyttade upp från Växjö till huvudstaden under slutet av 2007; debuten i tävlingssammanhang kom i Athletic Fitness på Decembercupen 2010. Jag trodde mig veta det mesta jag behövde innan jag stötte på några av de mest dedikerade atleterna i landet; de hjälpte mig förstå vad som krävs för att nå sina mål samt att se fitness och hälsa som en ständigt pågående process. Du måste hela tiden utmana dig själv och inte vara rädd för att testa nya saker. De som sitter inne med alla svaren är oftast de som stannar upp i sin utveckling. Du kan alltid lära dig något av i stort sett alla som tränar – oavsett nivå! Den här filosofin har fått mig att överträffa mig själv mer än vad jag någonsin vågat hoppas på – trots att några vita hårstrån börjat dyka upp i skägget. För att använda en klyscha (som i mångt och mycket stämmer): ålder är bara en siffra.

På vägen mot debuten kommer jag också att genomföra minst en kvaltävling i Rep Power; dels för att testa mig själv mot andra grymma atleter, och dels för att laborerera med vikt och bibehållande av styrka/uthållighet. Målet där är att kvalificera mig till finalen.

Jag kommer att vara generös med bilder/filmer från mina träningspass – både med och utan andra atleter med olika tävlingssatsningar. Mellan varven kommer jag även dela med mig av mina bästa tips när det gäller träningsupplägg, specifika övningar, kost, etc. Var inte rädda för att ställa frågor så ska jag göra mitt bästa för att svara.

Väl mött – och glöm inte:

Res Firma Mitescere Nescit!

jultomtar

3 kommentarer

JorielDanne 19 Apr 2013

Fan vad skojj!
Komplettera gärna med handfasta hemmatips!

Ex;
-Hur äter jag bäst hemma utifrån det som restan av familjen äter?
-Does and dont’s
-Vettiga kroppsviktsövningar

Rock on!

Svara
    Morgan Nikolajsen 29 Apr 2013

    Ska göra mitt bästa, vänner! Kommer nyttiga recept på brownies, träning med elitsatsande personer inom andra områden. Och kroppsövningar, kommer till det :)

    Svara
MrOfshore 19 Apr 2013

Denna ska följas med förstoringsglas! Va kul att du fått en blogg på denna grymma fitness-sida! grattis gubben !

Svara

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.