Minska i fettprocent med svampmuffins

Mat & Recept 12 Mar 2015

Bröd, ris och pasta utgör basen i de flesta måltider eftersom dessa basvaror både mättar och smakar gott. Tyvärr innehåller de allihop mycket snabba kolhydrater, som orsakar blodsockertoppar, gör dig uppsvälld och ökar fettinlagringen – men lyckligtvis finns det alternativ. Den här lågkolhydratsmenyn byter ut traditionella kolhydratskällor mot grönsaksbaserade alternativ för att hjälpa dig att minska i fettprocent.
Svampmuffins
Svampmuffins
INGREDIENSER (1 PORTION)
– 3 portobellosvampar
– 3 skivor bacon
– 3 ägg
– Salt och peppar
– 3 msk rapsolja

FÖRBEREDELSER
10 minuter
TILLAGNINGSTID
35 minuter

GÖR SÅ HÄR
– Pensla svampen med en matsked av rapsoljan, salta och peppra, och ugnsbaka dem på 160 grader i tio minuter.
– Stek äggen på medelhög värme i ytterligare en matsked av oljan i två till fyra minuter.
– Stek baconskivorna i den återstående oljan i sex minuter, eller tills den är knaprig. Vänd på dem efter halva tiden.
– Placera äggen och baconet, skuret i mindre bitar, ovanpå svamparna och servera.

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.