Hemmagjord chiliburgare

Tips 19 Feb 2013

Om du bara äter hamburgare från snabbmatsrestauranger så går du miste om något. Hemmagjorda varianter kan både bli nyttigare och godare, och är överraskande enkla att tillaga. Här är ett smakrikt och nyttigare alternativ.
burgare

Ingredienser
220 g nötfärs
1 msk olivolja
½ tärnad lök
½ hackad chili
En nypa svartpeppar
2 tomatskivor
En näve babyspenat
1 ostskiva
2 sötpotatisar
1 hamburgerbröd av fullkorn

 

Gör så här
 Skala sötpotatisen, skär den i klyftor, slunga dem i olivoljan och rosta dem i ugnen på 200 grader i 20 minuter. Vänd dem när halva tiden har gått.
 Blanda köttfärs, lök, chili och svartpeppar och forma alltsammans till en burgare.
 Skär tomaten och osten i skivor och skölj av spenaten.
 Stek hamburgaren tills du känner dig nöjd med den. Vänd den efter halva tiden.
fordelarch

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.