Havets frukter

Mat & Recept 24 Apr 2015

Denna mättande fisk- och skaldjurssoppa är rena rama proteinbomben!

fisksoppa
Sett till antalet kalorier de innehåller är fisk och skaldjur bland de proteinrikaste livsmedlen du kan lägga på en tallrik – vilket gör det till ett perfekt val för dig som tränar för att bygga muskler. Detta enkla sopp-recept kombinerar sex olika typer av fisk och skaldjur, och innehåller hela 41 gram protein per portion.

INGREDIENSER (4 PORTIONER)
– 150 g Alaska pollock-filé, skuren i bitar
– 150 g torskfilé, skuren i bitar
– 150 g kolja, skuren i bitar
– 150 g råa kungsräkor
– 50 g blåmusslor
– 50 g kammusslor
– 1 dl rapsolja
– 1 gul lök, hackad
– 1 fänkålsstånd, hackat
– 3 vitlöksklyftor, finhackade
– 1 tsk rökt paprikapulver
– 400 g krossade tomater
– 7,5 dl fiskbuljong
– 2 msk persilja, finhackad
– Salt och svartpeppar

GÖR SÅ HÄR
– Hetta upp oljan i en stor tjockbottnad kastrull.
– Tillsätt lök, vitlök och fänkål och låt fräsa tills löken mjuknat.
– Rör sedan ner paprikapulvret.
– Tillsätt krossade tomater och buljong. Koka upp, sänk värmen och låt sjuda i tio minuter.
– Sänk värmen ytterligare och tillsätt fisk och skaldjur. Låt sjuda i fyra minuter, eller tills musslorna har öppnat sig och fisken nästan är helt genomkokt. Tillsätt sedan räkorna och låt dem sjuda tills de blivit rosa.
– Krydda med salt och peppar.

KCAL: 534
PROTEIN: 41 g
FETT: 17 g
KOLHYDRATER: 28 g

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.