Chili con carne

Mat & Recept 10 Dec 2013

chiliconcarne

Den här smakrika mexikanska måltiden är både lättlagad och fullproppad med protein. Dessutom innehåller den massor av kreatin, som ökar muskelmassan, minskar kroppsfettet och förbättrar uthålligheten. De höga halterna av järn och zink hjälper dig dessutom att reparera skadade muskelfibrer.

Ingredienser (2 portioner)
500 g nötfärs
1 tärnad lök
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
2 msk tomatpuré
1 tsk spiskummin
3 msk torkade chiliflakes
400 g krossade tomater
1 köttbuljongtärning
250 ml rödvin
75 g råris
1 tsk turkisk yoghurt
1 tsk färsk koriander
1 burk azukibönor

Gör så här
– Värm oljan i en stor stekpanna och stek lök och vitlök tills de mjuknar.
– Höj värmen, tillsätt köttfärsen och bryn den. Häll i rödvinet och låt koka i två till tre minuter.
– Rör i tomatpuré, krossade tomater, chiliflakes, kummin och buljong. När det sjuder täcker du över med lock och låter grytan småkoka på låg värme i 50 minuter. Rör om då och då.
– Lägg i bönor och koriander och låt koka i ytterligare tio minuter.
– Koka riset och servera med chili och turkisk yoghurt.

Näringsvärde
463 kcal
57 g kolhydrater
68 g protein
40 g fett

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.