Äggande kombinationer

Kost & Mat 3 Dec 2015

Att äta ägg i rätter tillsammans med färgstarka grönsaker har visat sig vara ett vinnande hälsokoncept.

cobbsallad 2

Om du står och väljer mellan en caesarsallad och en cobbsallad, så lyd vårt råd och gå på den sistnämnda. Varför? Jo, för att nya studier visar att cobbsalladen är nyttigare tack vare att den innehåller ägg i kombination med mycket karatoneoider, som visats kunna minska risken för cancer och hjärt-kärlsjukdomar, samt stärka immunförsvaret. Färgglada grönsaker som tomater, paprika och mörkgröna blad är rika på karatenoider, men de kan – enligt den nya forskningen på området – först absorberas fullt ut av våra kroppar om vi äter dem i kombination med ägg. Att äta en enkel äggsallad kan alltså vara rena dunderkuren!

 

Skriv en kommentar

Kommentarer måste godkännas innan publicering. Din e-postadress visas aldrig. Fält markerade med * är obligatoriska.